Het doel van de stichting is het stimuleren van activiteiten die bijdragen aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van Corporate Universities in Nederland.

Ons Team - 10 jaar NSCU, de mensen

Zoals de meesten van onze leden wel weten bestaat de NSCU in deze periode 10 jaar. Een mooi moment om de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt naar voren te halen.


René Rol

Allereerst natuurlijk onze “founding fathers” Rene Rol, Pim Verheijen en Martijn Rademakers. René’s achtergrond loopt van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen via de Politie naar consultancy functies. Aanvankelijk bij MRG in Den Haag en sinds 10 jaar als mede-oprichter en directeur/eigenaar van de Tornak Groep BV. Ook zijn projecten bestrijken een breed spectrum: ABN AMRO, Heineken, KPN, Eneco en een keur aan ministeries en andere overheden.

En nog veel meer! Er zijn niet veel sectoren die René niet van binnen gezien heeft. Behalve als mede-oprichter van de NSCU is hij ook actief als partner van de Eurians, een internationale kring van consultancybedrijven. Wie hem eenmaal heeft ontmoet vergeet hem niet makkelijk: direct, open, benaderbaar en absoluut wars van dikdoenerij en gedoe. Met vuur pratend over hoe organisaties in beweging kunnen komen en hoe belangrijk het daarbij is om het “te hebben waarover je het hebben moet”. Groot liefhebber van de Schotse Hooglanden, vliegvissen en honden. Als hij niet bezig is om managers een spiegel voor te houden over hun leidinggevende kwaliteiten, staat hij tot zijn liezen in het water om een forel te pakken te krijgen. En allebei doet hij even goed.


Pim Verheijen

Dan Pim Verheijen, zijn maat en compaan gedurende al meer dan 20 jaar. Pim en Rene hebben elkaar leren kennen bij Politie Rotterdam en na 10 jaar besloten ze vervolgens om samen de Tornak Groep op te richten.

Ook Pim vond Tornak alleen niet genoeg: zo kwam de NSCU erbij, Eurians natuurlijk en niet te vergeten Capability-Online. Alsof hij niets te doen heeft…
Maar zoals Pim over zichzelf zegt “ als echte Rotterdammer stroop ik altijd mijn mouwen op om ervoor te zorgen dat wat we met elkaar bedenken ook daadwerkelijk ten uitvoer komt.” Want wat er moet gebeuren is makkelijk benoemd – maar hoe het moet plaatsvinden? Laat staan dat het ook plaatsvindt? Kijk, daar moet je Pim voor hebben. En iedereen die hem kent weet dat hij vaak letterlijk met opgestroopte mouwen rondloopt… Als mededirecteur/eigenaar van Tornak houdt hij zich het liefst bezig met het ontwerpen en uitvoeren van Action Learning programma’s op het gebied van projectmanagement en organisatieontwikkeling, waarbij hij vaak de rol vervult van programmamanager of procesbegeleider. Ook vindt hij het leuk om dagvoorzitter te zijn.

Pim slaat aan op woorden als persoonlijke leerroutes, online leeromgevingen en academies. Privé is hij trots op zijn kinderen, zijn badminton vaardigheden, zijn indo-roots en zijn maatschappelijke activiteiten.


Martijn Rademakers

De derde founding father van de NSCU is Martijn Rademakers. Martijn is een onvervalste bedrijfsstrateeg in hart en nieren. Met natuurlijk een specialisatie in corporate leren als bron van duurzaam concurrentievoordeel.

Martijn doceert en adviseert op topniveau in binnen- en buitenland, met een speciale voorliefde voor Indonesië ('daar is nog zoveel te doen, vindt hij'). Zijn activiteiten als directeur van het Center for Strategy & Leadership in Rotterdam combineert hij met het bestuurslidmaatschap van de NSCU en met het optreden als Executive Fellow aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit.

En alsof dat niet genoeg is, is hij daar ook nog eens gepromoveerd op de vraag hoe en waarom bedrjiven samnwerken. Martijn is als de dood om zich te vervelen en is daarom tevens bekend als auteur van strategische business cases in de stijl van zijn leermeesters van de Harvard Business School. Ook publiceert hij regelmatig over de strategische rol van corporate universities.

Zo is het recent verschenen “Corporate Universities: Aanjagers van de lerende organisatie” van zijn hand. In zijn schaarse vrije tijd is hij druk met zijn kinderen, het trainen van jeugdige voetballertjes, is hij dol op musea, is de motor een grote liefde en gelukkig wordt hij niet snel boos want taekwondo beoefent hij ook.


Mieke Posthumus

Dan ons NSCU-bestuurslid Mieke Posthumus. Zeg Corporate University en je zegt Mieke. Denk aan Academies en of je het nu wilt of niet, het beeld van Mieke verschijnt bijna meteen. Als onderwijskundige leeft, ademt en droomt Mieke corporate leren. Leren en ontwikkelen zijn haar passies. Maar het moet wel georganiseerd worden! Want alleen maar mooie plannen, dat schiet niet op.

Haar achtergrond bij de Universiteit van Amsterdam, de Bestuursdienst in Den Haag, ziekenhuis Leyenburg en de ministeries van Justitie en Verkeer en Waterstaat maken dat zij weet wat er speelt en welke problemen getackeld moeten worden wanneer een organisatie besluit om het leren en ontwikkelen vorm te geven in een Academy. Benader dan vooral Mieke om je door haar met vaste hand langs de voetangels en klemmen te laten loodsen die nu eenmaal horen bij het structureren van corporate leren.

Qua nuchterheid en dadendrang zou Mieke, net als René en Martijn overigens, met Pim een Rotterdammer kunnen zijn. En verder is een gezellige maaltijd met een goed glas wijn iets waarvoor Mieke altijd te porren is.


Timo Timmerman

Tot slot Timo Timmerman, nog zo’n doener. Timo heeft een langjarige ervaring in het hoger onderwijs. Hij heeft vele hogere management posities bekleed, is hoofd geweest van een Gezondheidsfaculteit, Dean van een School of Management en Director van postdoctorale studies in Economie, Communicatie en Kennisontwikkeling.

Hij heeft de nodige opleidingen geïnitieerd op universitair en postdoctoraal niveau. Hij is de ontwikkelaar van het “problem based learning” – concept bij de Gezondheidsfaculteit en was een van de oprichters van het European Erasmus Network voor de uitwisseling van studenten en staf. Kennisontwikkeling, de verbinding tussen education en business en de ontwikkeling van corporate universities zijn helemaal zijn ding. Hij is oprichter en Dean van de New Business School in Amsterdam.

En omdat hij daar nog niet moe genoeg van wordt fietst hij bijna dagelijks heen en weer van huis naar werk ….toch gauw zo’n 25 kilometer.


Ronald van der Molen

Onze volgende bestuurslid is Ronald van der Molen. Ronald heeft jarenlange ervaring in het opzetten van Corporate Universities bij internationale bedrijven. Momenteel is hij global verantwoordelijk voor de Academy bij Lely (wereld marktleider in melkrobots). Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring in het opzetten en professioliseren van de leerafdeling bij bedrijven als Canon, Coca-Cola en Bavaria. Inmiddels zit Ronald meer dan 20 jaar in het vak van leren en heeft alle disciplines doorlopen van trainer tot aan eind verantwoordelijk voor de Academy op global niveau.

Ronald heeft zijn Masters in International Business gehaald in Engeland en heeft een bachelor in Marketing. Inmiddels is hij een internationale specialist in het opzetten van Academies, het inrichten van het leren van leerprincipes zoals 70-20-10, koppeling van leren aan strategie en het meetbaar maken van het leerrendement.

Zijn vrije tijd spendeert hij graag met zijn familie en 3 kinderen. In de avond een goed glas wijn, en als het kan genuttigd op een mooi terras in Spanje.  Tevens is hij een actieve hardloper en houdt van een potje squash…


Brenda Slagter

Brenda Slagter is sinds 1 januari 2017 aangetreden als directeur van de NSCU. Zij zet zich samen met Carola in voor de dagelijkse gang van zaken binnen de NSCU. In nauwe samenwerking met het bestuur bepaalt ze het beleid van de NSCU, is de verbindende schakel tussen leden en zet ze zich in om de kennis en ervaring van leden te ontsluiten, te verbinden en (zowel binnen de NSCU als daarbuiten) te verspreiden. 

Als student onderzocht ze het rendement van leren (en de voorwaarden ervoor) binnen Schiphol Group waar ze vervolgens drie jaar als Onderwijskundige werkte. Daarna vervulde ze diverse management functies binnen de luchthaven waarna ze overstapte naar opleidingsinstituut de Baak. Als programmamanager van MD-programma’s en accountmanager binnen zakelijk dienstverlening hield ze zich wederom primair bezig met het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Ze groeide door naar een leidinggevende positie en werd uiteindelijk als Manager Client Relations in het MT verantwoordelijk voor alle klantrelaties en de incompany-desk.

Na 7 jaar legte ze zich in samenwerking met Martin Hersman toe op het design van programma’s rondom vitale organisaties, leiders en medewerkers waarna ze de overstap maakte naar Anthos als internationaal Manager L&D. Eind 2016 kreeg ze de mogelijkheid om de rol van Marjolein van Altena als directeur over te nemen wat ze met veel plezier en enthousiasme heeft opgepakt.  

Brenda is daarnaast werkzaam als consultant L&D en coach vanuit haar eigen onderneming BS Original (as you can be). Haar kerntalent is ‘mensen zien’ en haar persoonlijke missie ‘develop what’s (not yet) there’. Kernwaarden die haar typeren: enthousiast, analytisch, snel tot de kern komend, empatisch, motiverend, inspirerend, integer, authenticiteit, denkend in mogelijkheden.


Carola Heerkens

Carola Heerkens is sinds 26 oktober 2015 aangetreden als secretaresse van de NSCU.  Zij zorgt voor de dagelijkse gang van zaken binnen de NSCU. In nauwe samenwerking met het bestuur zet zij acties uit en onderhoudt zij contacten met alle leden.

Haar achtergrond is een VWO opleiding gevolgd door een Marketing PR opleiding. Daarna is zij gestart als management assistente. Carola heeft gewerkt in diverse management ondersteunende functies in diverse branches. Haar kernkwaliteit is het organiseren en coördineren van grote, danwel kleine evenementen. Kernwaarden die haar typeren: direct, eerlijk, integer, zelfverzekerd, doelgericht, flexibel..

Haar vrije tijd spendeert zij graag met haar man en 2 kinderen. Carola is ook zeer nauw betrokken bij haar lokale voetbalverening.