Agenda

Er worden binnen de NSCU voor en door leden het hele jaar door face to face- en online ontmoetingen gefaciliteerd. Zie wat er dit jaar gepland staat. Aanmelden voor deze ontmoetingen en bijeenkomsten is exclusief voor leden en gebeurt via het online ledennet.

Themabijeenkomst: Visualiseren is realiseren


Visualiseren is realiseren

Iedere dag nemen we beslissingen en uiteindelijk beogen we met deze besluiten waarde toe te voegen aan onze organisatie. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Besluiten worden vaak genomen op basis van cijfers. Hoe beïnvloed je dit proces? Zeker vanuit L&D, dat vaak lastig “hard” te maken is?

Vaak hebben mensen stiekem te weinig financiële kennis hoe een beslissing shareholders value beïnvloedt. Er wel eens aan gedacht om een cursus finance voor non-finance te volgen, maar werd je al moe bij de gedachten om cijfers te moeten lezen in een saaie theoretische financiële training?

Kom dan naar deze kennissessie Visualiseren is Realiseren.

Met plezier luister je straks naar de CFO en ben je in staat om versneld beslissingen te nemen die ook daadwerkelijk Shareholders value creëren, zonder 1 cijfer te hoeven zien.

Welke kennis neem je mee na deze dag?

- Wat zijn de belangrijkste value drivers van Shareholders value?

- Hoe deze value drivers financieel te interpreteren

- Welke veranderingen je kunt aanbrengen in je dagelijkse besluitvorming

- Maar vooral eens plezier in het verkrijgen van praktische financiële kennis

Om bovenstaande reden organiseren we op 22 mei deze inspirerende en leerzame themabijeenkomst: Visualiseren is realiseren
Big data is tegenwoordig het sleutelwoord voor alles. Zeker als het ons vertelt hoe we er financieel aan toe zijn. Maar we moeten niet vergeten dat deze harde data uiteindelijk door menselijke besluiten tot stand komen. Dus als we invloed willen uitoefenen op de big data, verbeteringen willen aanbrengen, dan moeten wij als persoon wel de effecten van onze keuzes begrijpen.  Beseffen dat ieder besluit een financiële consequentie heeft.

Het is dus verstandig om je te verdiepen in de financiële data. Maar dat is bij veel managers en werknemers bij zowel profit als non/profit organisaties niet de gewoonste zaak, laat staan de fijnste bezigheid. Financiële rapportages worden over het algemeen als lastig en saai bestempeld. Het is ook niet altijd even duidelijk dat eigen inzicht in de financiën direct kan bijdragen aan het succes van de onderneming.

Maar het is absoluut mogelijk om financiële betrokkenheid bij iedereen te stimuleren. Als we van financials maar funancials maken en onze hersenen op de juiste wijze gebruiken en effectief inzetten. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van visualisatie en gamification.

Middels een blended learning programma worden de financiën vertaald naar bedrijfsprocessen en wordt gebruik van vakjargon zo veel mogelijk vermeden. Het programma staat garant voor direct bruikbare financiële vaardigheden die door iedereen in de organisatie kan worden ingezet om uw organisatie gezonder te maken! Én het is Fun…..

Graag vertel ik u daar alles over op 22 mei.

Tijd: 10.00 - 13.00 uur
Locatie: nog niet bekend
Kosten: gratis voor leden

Meld je aan

Voor NIET-LEDEN zijn er kosten aan verbonden
van: € 50,- per deelname.

Zij zijn al lid van NSCU:

Word ook lid!