Agenda

Er worden binnen de NSCU voor en door leden het hele jaar door face to face- en online ontmoetingen gefaciliteerd. Zie wat er dit jaar gepland staat. Aanmelden voor deze ontmoetingen en bijeenkomsten is exclusief voor leden en gebeurt via het online ledennet.

Leiders en L&D professionals: match made in heaven?


Actie-onderzoek: Welke rol heeft goed samenspel tussen medewerkers, leidinggevenden en L&D professionals in een krachtige Leer en ontwikkelpraktijk en welke werkingsmechanismen zijn helpend of niet-helpend?

Nu maar ook de komende jaren zullen organisaties echt goed adaptief moeten zijn, om bij te kunnen blijven en de toegevoegde waarde te kunnen bieden die ze willen bieden. Omdat de snelheid van veranderingen in het werk exponentieel is gestegen, is het noodzakelijk dat het leren en ontwikkelen zich met dezelfde snelheid gaat bewegen. De urgentie om on-time, on-task te leren is flink toegenomen. Op maat, op aanvraag zowel individueel als collectief van aard. Er komen allemaal nieuwe functies de komende jaren, 60% van de functies, die in de komende 10 jaar ontstaan, bestaan nu nog niet[1]. Teven is er een skills mismatch:  1 op de 4 mensen die in de EU werken werkt onder haar opleidingsniveau, meer dan een kwart heeft niet de juiste vaardigheden. Dit ontstaat door steeds veranderende  behoeften op de arbeidsmarkt.

Een van de belangrijke voorwaarden om adaptief te kunnen zijn, is dat medewerkers, teams en de hele organisatie zich blijven ontwikkelen. Learning & Development heeft zich enorm ontwikkeld van inkoper van opleidingen naar faciliteren van leeromgevingen en staat nu voor een volgende doorontwikkeling. In de vijftien jaar dat ik me expliciet bezig houdt met het faciliteren van leren en ontwikkelen van medewerkers, teams en organisaties, heb ik gemerkt dat het samenspel tussen medewerkers/teams, leidinggevenden en L&O (leer- en ontwikkel) professionals van grote invloed is op het hebben van een krachtige leer- en ontwikkelpraktijk. In een aantal opdrachten ging dat samenspel voortreffelijk en had het leertraject of de leeractiviteit een grote impact. Maar soms ook kwam het samenspel nauwelijks van de grond en is bij lange na niet die impact bereikt die wel was bedoeld. Ik kom echter weinig theorie of studies tegen over helpende en niet-helpende werkingsmechanismen of interventies die het samenspel tussen medewerkers/teams, leidinggevenden en L&O professionals verbeteren of juist verminderen.

Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Host van de dag: Gemeente Heerhugowaard
Locatie: Heerhugowaard, Gemeentehuis in de Artotheek, Parelhof 1
Gratis voor leden

Meld je aan

Voor NIET-LEDEN zijn er kosten aan verbonden
van: € 150,- per deelname.

Zij zijn al lid van NSCU:

Word ook lid!