Agenda

Er worden binnen de NSCU voor en door leden het hele jaar door face to face- en online ontmoetingen gefaciliteerd. Zie wat er dit jaar gepland staat. Aanmelden voor deze ontmoetingen en bijeenkomsten kan via een e-mail aan nscu@nscu.nl of via het ledenplatform CapCloud. De concept kalender voor 2019 vind je in de link hieronder. Binnenkort zullen de bijeenkomsten van NVO2 en NOBTRA hieraan worden toegevoegd.  

Jaarkalender 2019 voor leden.pdf

Agenda 2019


22 Maart 2019

Leer elke dag iets nieuws als 'Knowmad'

Graag nodigen wij je uit voor de workshop van Sibrenne Wagenaar van Link2Learn

Datum: vrijdag 22 maart 2019, van 9.30-12.30 uur
Locatie: SZW, Parnassusplein 5, Den Haag

Titel van de workshop:
Leer elke dag iets nieuws als Knowmad

Korte inhoud
Bijblijven is cruciaal om als professional je werk goed te blijven doen en zichtbaar te zijn. En online is een van de belangrijkste plekken om zicht te hebben op nieuwe ontwikkelingen en jezelf zichtbaar te maken. Met een tijdschrift of boek kom je er niet meer. Wel met tweets, apps en discussies. Online delen veel professionals hun kennis, inzichten, ervaringen en ideeën  Denk aan de vele TedTalks, actieve LinkedIn groepen en blogs van inspirerende denkers. 

Het mooie van ‘online’ is, dat dit een van de krachtigste leeromgevingen is die we tot onze beschikking hebben. En je kunt deze omgeving ook nog zelf inrichten. Zo dat je ‘gepersonaliseerd’ leert en dat je heel bewust omgaat met de video’s, blogs en artikelen die dagelijks op je pad komen. Dat je ze met aandacht en focus bekijkt en probeert te verbinden aan je werk. Zo leer je elke dag iets nieuws. Wat je eventueel ook zelf weer kunt delen met anderen. Dat is wat een knowmad doet. In deze sessie leer je wat knowmadisch werken is. Het gaat bijvoorbeeld over:

- goed gebruik maken van de rijkdom aan kennis in je netwerken;
- technologie slim inzetten en de zin van de onzin onderscheiden;
- dat wat je online tegenkomt, kunnen toepassen in je werkpraktijk;
- jezelf zo online zichtbaar maken dat anderen met je mee gaan denken.
 
Wie is Sibrenne Wagenaar
Sibrenne is adviseur en facilitator op het gebied van leren in het werk, met daarbij een specifieke fascinatie voor nieuwe technologie. Ze ziet veel mogelijkheden om het leren in en tussen organisaties te versterken met tools en apps. Door het bieden van online plekken voor ontmoeting, kennisdelen en samenwerken. Door het ontwikkelen van bekwaamheden om als professional goed gebruik te maken van de kracht van netwerken en de veelheid aan informatie die online beschikbaar is.

Sibrenne werkt vanuit Link2Learn en vanuit Ennuonline. Ze blogt en schrijft veel, is initiatiefnemer van de LOSmakers community en werkt als redacteur bij het Tijdschrift voor Opleiding & Ontwikkeling.

Programma:
09.30 uur     Inloop
10.00 uur     Korte introductie en nieuws over NSCU/NVO2/NOBTRA
10.15 uur     Introductie host organisatie
11.15 uur     Leer elke dag iets nieuws als Knowmad
12.30 uur     Afsluiting en einde (eventueel met broodjeslunch)

Houdt dit onderwerp jou bezig, of wil je er meer over weten? Meld je dan aan! Houdt het een collega van je bezig? Stuur het dan door!

Graag zien wij je 22 maart.

02 April 2019

Next Learning - korting voor leden

Op 2 april 2019 vindt in Den Bosch 'Next Learning' plaats.

Met meer dan 45 sprekers, 4 thema’s, 2 leertracks en 900 deelnemers is het misschien lastig om een keuze te maken waar jij op 2 april je tijd aan gaat besteden.
Daarom kun je vanaf nu het programma in één overzicht opvragen.

Laat je gegevens achter en je ontvangt het programma direct in een pdf-bestand per email.

Speciaal voor jou: € 200,- korting op een congresticket
Als onze relatie ontvang je een korting van € 200,- op een congresticket. Je betaalt geen € 799,- maar slechts € 599,- per persoon (excl. btw).

Aanmelden kan via de website van Next Learning 2019 met kortingscode 777SDNSCU, de korting wordt direct in mindering gebracht.

18 April 2019

Kring Overheid: Herken de patronen in je organisatie die effectief samenwerken belemmeren

We nodigen je graag uit voor de Overheidskring op 18 april van 09.30-12.30 uur. 
Locatie: Gemeente Hoorn

De NSCU heeft een traditie in het bij elkaar brengen van leerprofessionals binnen een vakgebied met als doel van elkaar te leren; de zogenaamde Kringen. De Overheidskring is één daarvan. Dit zijn bijeenkomsten voor NSCU-leden met een (semi-) publieke opdracht.

Het thema van de bijeenkomst op 18 april is: Herken de patronen in je organisatie die effectief samenwerken belemmeren.

Zelfsturing, agile werken, continu verbeteren…. goed werkende teams worden steeds belangrijker voor organisaties. Maar de weg daarnaartoe ligt bezaaid met struikelblokken. Als je de meest voorkomende struikelblokken herkent, dan kun je teams leren er overheen te stappen. We gaan daar op 18 april vanuit een systemische invalshoek naar kijken. Ingrid van Laerhoven, expert in systemisch kijken, zal ons daar een aantal handvatten voor aanreiken. 

Houdt dit thema jou bezig of wil je er meer over weten? 
Lijkt het je waardevol om andere leerprofessionals te ontmoeten die bij (semi-) publieke organisaties werken? 

Meld je dan aan! 

Mocht je een collega hebben die (ook) in dit thema is geïnteresseerd, stuur deze uitnodiging dan gerust door.
De NSCU is voornemens te fuseren met NVO2. Om die reden zijn NVO2 leden, die in dienst zijn bij (semi) publieke organisatie, ook welkom.


Zij zijn al lid van NSCU:

Word ook lid!