Ronde 3

Leerexpeditie 28 nov


Ooit ontstond de NSCU uit een groep enthousiaste professionele academies die onderling van en met elkaar wilden leren. Zij bezochten elkaar, leerden elkaars academy kennen en legden casuïstiek aan elkaar voor. NSCU start wederom met de organisatie hiervan. In eerste instantie voor doorontwikkelde academies. Er zijn al 3 leden geïnteresseerd. Wil je aansluiten? Laat het dan per ommegaande weten via nscu@nscu.nl

Jaren geleden startte de NSCU met een groep ontwikkelde Academies die bij elkaar op bezoek gingen, hun academy presenteerde en casuïstiek met elkaar deelden. Leden leerden van elkaar door de presentaties en/of op intervisie-wijze. Dit willen we in ere herstellen en willen starten met academies met veel ervaring.   Het concept is eenvoudig en gekoppeld aan ons jaarthema “zet je academy op scherp”: we hebben een aantal data gepland dit jaar waarop de deelnemers elkaar kunnen bezoeken, gefaciliteerd door een bestuurslid/Brenda vanuit de NSCU. Je ziet elkaars academies live, wisselt casuïstiek (vanuit strategisch of inhoudelijk oogpunt) uit en ‘spiegelt’ elkaar waardoor alle aanwezigen leren.

In de jaarkalender staan de data vermeld. Het betreft 2 uur per sessie, aan het einde van de middag die dus per toerbeurt bij een andere academy plaats vindt. Er is dan ruimte voor een half uur introductie/rondleiding door de gastheer/vrouw binnen de academy en 1.5 uur intervisie.

Aanmelden voor dit agenda-item: